Förbered ditt bygge
Kostnadsfri offert
Om du vill få en prisbild över vad ditt drömboende skulle kosta - kontakta oss redan i dag på info@byggtryggt.se!

Byggarkivet: ‘leverantör av byggnadsmaterial’

Att välja rätt


Det kan vara en djungel att välja rätt hantverkare, snickare och murare till ditt drömhus. Vad ska du tänka på och vad är viktigt när du ska välja, så att det blir rätt från början?
 

Avtal och kvitto grunden

För att du och den du anlitar ska vara överens om hur arbetet ska se hur, när och till vilket pris är det med stor fördel att ni har skrivit avtal där det står specificerat vad som ska göras, beräknad tid (och när det ska göras) och vilken kostnad det kommer bli (och om materialkostnad tillkommer eller ingår). Se till att priset är inklusive moms, så att det inte blir några missförstånd kring denna del.

Som konsument har du rätt till garanti på utfört arbete i tio år, under förutsättning att företagaren finns kvar och inte gått i konkurs. Det är med andra ord en fördel att du kollar med Kronofogden om det finns några skulder och betalningsanmärkningar hos dem för den eller de företagare som du tänkt anlita.
 

         Bra länktips:

Bygg tryggt beaktar svensk lagstiftning och Konsumentverkets avtal och tillsammans skräddarsyr vi vad som är bäst för dig som kund.
Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal.