Förbered ditt bygge
Kostnadsfri offert
Om du vill få en prisbild över vad ditt drömboende skulle kosta - kontakta oss redan i dag på info@byggtryggt.se!

Rotavdraget


Får man rotavdrag i samband med ett bygge och vilka regler
är det som gäller för att få detta avdrag?

ROT-avdraget är en skattereduktion för ombyggnad och tillbyggnad av ditt boende. Tillsammans med RUT-avdraget kallas det för hushållsnära tjänster och för att kunna ta del av denna skatterabatt behöver du äga ditt boende – som en villa, bostadsrätt eller radhus. Hyreslägenheter omfattas ej, med nuvarande skattergler, av denna avdragsmöjlighet. För nybyggda hus (inom ramen av fem år) och nybyggnader går det ej heller att ta del av denna avdragsmöjlighet.

Du kan begära skattereduktion för husarbete om du har fyllt 18 år vid årets slut, då du haft arbetet och ska betala full skatt i Sverige. Du kan få skattereduktion för utförda husarbeten med halva arbetskostnaden, dock högst 50 000 kr per person och år. Är ni två som äger samma fastighet, kan ni båda begära avdrag för detta – det villl säga 100 000 kronor, under förutsättning att ni haft faktiska kostnader för arbetet.

Bygg tryggt kan hjälpa dig med att fylla i erforderliga blanketter, som uppdragsavtal för rot-arbeten – vi har som praxis att ha tystnadsplikt, så att du som kund kan känna dig trygg i dina samtal med oss, konsultera gärna oss kring ROT-avdraget och hur det kan påverka dig – läs mer om konsultation.